Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ranisht
Të ngjashme:
ranishtë:

ranísht/ë,-a f. sh. -a(t) [ranísht/e,-ja f. sh. -e(t)] 1. brez toke me rërë anës detit, anës liqenit a anës lumit: ranishta e Durrësit. 2. tokë ranore: gëlqerizimi i ranishtave (bujq.).

danisht:

danísht ndajf. në gjuhën daneze.

iranisht:

iranísht ndajf. në gjuhën iraniane.

arnishtë:

arnísht/ë,-aI f. sh. -a(t) copë a gjë tjetër e vjetër, që përdoret për arna.

arnishtë:

arnísht/ë,-aII f. sh. -a(t) pyll arneni.

banishtë:

banísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me tëbana.2. vend me ujëra termale.