Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës prokurore
prokurore:

prokurór,-e, -ja f. sh. -e(t).

prokuror:

prokurór,-i m. sh. -ë(t) drejt. jurist në prokurori që ushtron ndjekjen penale sipas ligjit dhe përfaqëson akuzën në gjyq.

Të ngjashme:
prokurori:

prokurorí,-a f. sh. -(të) drejt. organ shtetëror që ushtron ndjekjen penale sipas ligjit, si edhe përfaqëson akuzën në gjyq në emër të shtetit: prokuroria e përgjithshme organi më i lartë në sistemin e organeve të prokurorisë.

prokuroj:

prokur/ój kal., -óva, -úar drejt. ngarkoj dikë me anë të një prokure për të më përfaqësuar ose për të vepruar në emrin tim.

brikurorë:

brikurórë mb., edhe si em. f., me brirët të kthyer si kurorë.

pakurorë:

pakurórë (i, e) mb. 1. që jeton si bashkëshort me një tjetër pa qenë i martuar zyrtarisht: grua e pakurorë. 2. bised. i pamartuar. 3. i paligjshëm2: fëmijë i pakurorë.