Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës plehroj
Të ngjashme:
plehëroj:

plehër/ój kal., -óva, -úar i hedh pleh tokës a bimës. / pës. plehëróhet v. III.

flegroj:

flegr/ój kal., -óva, -úar thelëmoj.

lehëroj:

lehër/ój kal., -óva, -úar e ndaj një copë toke në lehe; e punoj pjesë-pjesë një ngastër toke a një kopsht: lehëruan arën. / pës. lehëróhet v. III.

pleqëroj:

pleqër/ój kal., -óva, -úar 1. mbaj një të moshuar në shtëpi dhe kujdesem për të: pleqëroi prindërit; / jokal. kaloj pleqërinë diku; arrij dhe jetoj moshën e pleqërisë: pleqëroi në fshat; rrofsh e pleqërofsh! (ur.). 2. e rrah dhe e shqyrtoj mirë me dikë një punë a një çështje: e pleqëruan shtruar. / pës. pleqëróhet v. III.

pleshtoj:

plesht/ój kal., -óva, -úar i heq pleshtat dikujt.

pluhuroj:

pluhur/ój kal., -óva, -úar 1. pluhuros. 2. pluhurzoj.