Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës penjzoj
Të ngjashme:
penjëzoj:

penjëz/ój kal., -óva, -úar e tjerr dhe e bëj pe (leshin, pambukun etj.); e bëj si pe. / pës. penjëzóhet v. III.

penjëzor:

penjëzór,-e mb. që është si fije e hollë; që bëhet fije-fije: ndërtim penjëzor; lëndë penjëzore.

petëzoj:

petëz/ój kal., -óva, -úar tek. e bëj si petë një copë metali, duke e shtypur etj.

çejzoj:

çejz/ój kal., -óva, -úar i jap pajë nuses; përgatis pajën.

denjoj:

denj/ój kal., -óva, -úar libr. pranoj të merrem me dikë a të bëj diçka; begenis: denjoi t’i përgjigjej (të vinte).

pengoj:

peng/ójI kal., -óva, -úar 1. i dal përpara dikujt a diçkaje dhe s’e lë të lëvizë më tej; i ndaloj lëvizjen; i vë stërkëmbës; fig. i nxjerr pengesa, e vonoj; bëhem pengesë. 2. lidh me pengore kafshën që të mos largohet.