Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës pelerin
Të ngjashme:
pelegrin:

pelegrín,-i m. sh. -ë(t) ai që shkon në kohë të caktuar në vendet e shenjta; haxhi.

pelerinë:

pelerín/ë,-a f. sh. -a(t) pallto e gjerë, pa mëngë e zakonisht me kapuç, e cila hidhet krahëve: pelerinat e ushtarëve.

balerin:

balerín-i m. sh. -ë(t).

pelin:

pelín,-i m. (pelín/ë,-a f.) 1. bot. barishte shumë e hidhur, me lule të vogla të verdheme, që përdoret në mjekësi, për prodhimin e pijeve të ndryshme etj. 2. fig. hidhërim i madh, helm. 3. si mb., edhe fig., shumë i hidhur, helm: e kam gojën pelin. 4. si ndajf. shumë (me mbiemrin i hidhur): ishte pelin i hidhur.

mekërin:

mekërí/n jokal. v. III, -u, -rë vërret dhia.