Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës dshir
Të ngjashme:
ashër:

ásh/ër,-raI f. sh. -ra(t) copë druri e çarë për zjarr; copë druri e çarë si dërrasëz për të mbuluar çatinë.

ashër:

ásh/ër,-raII f. sh. -ra(t) bot. gështenjë e egër.

ashër:

ásh/ër,-ri m. sh. -ër(-rit) 1. kërce në pjesën e prapme të thundrës së kalit. 2. veter. çala e kuajve.

ashik:

ashík,-uI m. sh. -ë(t) 1. eshtër e vogël në gjurin e përparmë të bagëtive të imëta; testembel. 2. krahin. çelësi i veglave muzikore me tel.

ashik:

ashík,-uII m. sh. -ë(t) vjet. dashnor.

dashar:

dashár,-i m. sh. -ë(t) etnogr. dasmori që sjell dash në dasmë.