Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cytes
cytës:

cýtës,-e mb., edhe si em. 1. që të cyt, ngacmues, ngasës; që të acaron nervat. 2. fig. nxitës, shtytës.

Sinonime / Të përafërta:
ngasës
nxitës
shtytës
Të ngjashme:
cytem:

cýtem vetv. e cyt. / pës. cýtem.

fytës:

fýtës,-e mb., edhe si em., grykës.

cytë:

cýt/ë,-a f. sh. -a(t) gërvishtje e vogël; qukë; gropë e vogël: cytat e derës; shkëmb me cyta.

citas:

cítas (cítazi) ndajf. me shtrëngim të madh, me zor; ngjeshur.

citos:

citósI kal., -a, -ur mbërthej me gjilpërë, zë, kap; ngul (një gjilpërë). / pës. citóset v. III.