Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cyte
cytë:

cýt/ë,-a f. sh. -a(t) gërvishtje e vogël; qukë; gropë e vogël: cytat e derës; shkëmb me cyta.

Sinonime / Të përafërta:
qukë
Të ngjashme:
cyle:

cýl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. muz. vegël me pipëz më e shkurtër se fyelli: cyle njëjare (dyjare). 2. fyelli i këmbës; feçka e derrit.

cyth:

cyth kal., -a, -ur bised. quk, thumboj; i shënoj linë; i bëj një gjilpërë: i cythën fëmijët. / pës. cýthem.

cytem:

cýtem vetv. e cyt. / pës. cýtem.

cytje:

cýtj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

cyt:

cyt (cys) kal., -a, -ur 1. prek me dorë; ngacmoj, trazoj, ngas: ia cyti plagën; mos e cyt qenin!; cyt zjarrin. 2. fig. ngacmoj dikë, shpoj; shtyj, nxit: e cyti me fjalë.