Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cytanik
cytanik:

cytaník,-e mb., edhe si em., keq. ngacmues, ngacmimtar.

Sinonime / Të përafërta:
ngacmues
ngacmimtar
Të ngjashme:
citanik:

citaník,-u m. sh. -ë(t) pe i hollë për të qëndisur me grep.

petanik:

petaník,-u m. sh. -ë(t) gjell. lloj byreku me shumë petë dhe me mish, me oriz, me fasule etj.: si është miku, bëhet petaniku (fj. u.)

satanik:

sataník,-e mb. djallëzor.

tetanik:

tetaník,-e mb., edhe si em., që ka lindur në muajin e tetë: fëmijë tetanik; lindi dy tetanikë.

titanik:

titaník,-e mb. edhe lart., që karakterizon titanët; i jashtëzakonshëm, heroik: punë titanike; forcë titanike.