Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cyletar
cyletar:

cyletár,-i m. sh. -ë(t) ai që i bie cyles.

Të ngjashme:
pylltar:

pylltár,-i m. sh. -ë(t) ai që ruan pyllin e kujdeset për të; specialist në fushën e pylltarisë.

qytetar:

qytetár,-i m. sh. -ë(t) 1. banor i qytetit. 2. pjesëtar i një shteti që gëzon të drejtat me ligj; shtetas.

qytetar:

qytetár,-e mb. që lidhet me qytetin, i qytetit; që banon në qytet ose e ka prejardhjen nga qyteti; që lidhet me të drejtat e çdo qytetari si shtetas i një vendi: familje (jetë) qytetare; edukatë (të drejta) qytetare.

bletar:

bletár,-i m. sh. -ë(t) bletërritës.

fletar:

fletár,-i m. sh. -ë(t) 1. guri i sipërm i mullirit; mokër. 2. zënësi i pendës së mullirit.