Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cylek
cylek:

cylék,-u m. sh. -ë(t) zool. këllinzë.

Të ngjashme:
cyle:

cýl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. muz. vegël me pipëz më e shkurtër se fyelli: cyle njëjare (dyjare). 2. fyelli i këmbës; feçka e derrit.

çilek:

çilék,-u m., edhe si mb., bot. rrush me erë si të luleshtrydhes: rrush çilek.

çyrek:

çyrék,-u m. sh. -ë(t) bukë gruri, që zihet zakonisht me brumë të ëmbël: çyrek furre (shtëpie); një çyrek bukë.

cylë:

cýl/ë,-a f. sh. -a(t) flluskë: cylë sapuni (uji).

bylyk:

bylýk,-u m. sh. -ë(t) 1. hist. njësi ushtarake në Perandorinë Osmane prej 100-250 vetash. 2. vjet. turmë njerëzish, tufë kafshësh a grup sendesh.