Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cyle
cyle:

cýl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. muz. vegël me pipëz më e shkurtër se fyelli: cyle njëjare (dyjare). 2. fyelli i këmbës; feçka e derrit.

cylë:

cýl/ë,-a f. sh. -a(t) flluskë: cylë sapuni (uji).

Të ngjashme:
cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.

cule:

cúl/e,-jaII f. sh. -e(t) anat. kërci, fyelli i këmbës.

cylek:

cylék,-u m. sh. -ë(t) zool. këllinzë.

cytë:

cýt/ë,-a f. sh. -a(t) gërvishtje e vogël; qukë; gropë e vogël: cytat e derës; shkëmb me cyta.