Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cylaq
cylaq:

cyláq,-i m. sh. -ë(t) organi seksual i mashkullit: cylaqi i fëmijës; cylaqi i kaut (dashit, cjapit).

Të ngjashme:
culan:

culán,-e mb., edhe si em., leckaman.

cylek:

cylék,-u m. sh. -ë(t) zool. këllinzë.

helaq:

heláq,-e mb., edhe si ndajf., bised. i pistë, i fëlliqur: me duar helaqe; është bërë helaq.

qylaf:

qyláf,-i m. sh. -ë(t) qeleshe e gjatë si hinkë, me thumb të vogël në majë.

qylah:

qyláh,-u m. sh. -ë(t) taçi i dervishit, karrule.