Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cylë
cylë:

cýl/ë,-a f. sh. -a(t) flluskë: cylë sapuni (uji).

cyle:

cýl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. muz. vegël me pipëz më e shkurtër se fyelli: cyle njëjare (dyjare). 2. fyelli i këmbës; feçka e derrit.

Të ngjashme:
cytë:

cýt/ë,-a f. sh. -a(t) gërvishtje e vogël; qukë; gropë e vogël: cytat e derës; shkëmb me cyta.

lylë:

lýl/ë,-a f. sh. -a(t) bised. flluskë: nxjerr (lëshon) lyla.

call:

call,-e mb. i papjekur: fik call.

cili:

cíl/i,-a sh. -ët, -at përem. 1. pyet. përdoret kur pyesim drejtpërdrejt ose tërthorazi për një frymor ose për një send, të cilin zakonisht e dallojmë nga të tjerët; kush: cilin takove?; me cilën ishte?; e cili e pranon këtë?; e cili nuk e di?! 2. pacak. përdoret për të dalluar një frymor ose një send prej të tjerëve të llojit të vet; kush: ja cila qenka!; ja cilët kërkoi!