Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës curulat
curulat:

curulát kal., -a, -ur e tund në shilarës.

Të ngjashme:
cërulak:

cërulák,-e mb., edhe si em., culan.

curkulan:

curkulán,-i m. sh. -ë(t) zool. çafkëlore.

curulajë:

curuláj/ë,-a f. sh. -a(t) shilarës, kolovajzë.

curulatem:

curulátem vetv. e curulat. / pës. curulátem.

curulatje:

curulátj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.