Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës curulaje
curulajë:

curuláj/ë,-a f. sh. -a(t) shilarës, kolovajzë.

Sinonime / Të përafërta:
kolovajzë
Të ngjashme:
curulatje:

curulátj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

curulatem:

curulátem vetv. e curulat. / pës. curulátem.

curulat:

curulát kal., -a, -ur e tund në shilarës.

cuklajë:

cukláj/ë,-a f. sh. -a(t) çukë e lartë dhe e zhveshur.

çuklajë:

çukláj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. barishte me kërcell të hollë, imshtë; çufër; shkurre. 2. çukajë.