Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës currubabë
currubabë:

currubáb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. lëvore e hollë druri a fill kashte, që vihet në pizgë për t’ i fryrë; pizgë: currubabë lofate (tërshëre). 2. bot. tërshërë e egër.

Sinonime / Të përafërta:
pizgë
Të ngjashme:
curbabë:

curbáb/ë,-a f. sh. -a(t) pipëz; bilbil druri.