Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës currak
currak:

currák,-e mb. 1. që i janë prerë degët a drurët (edhe si em.): lis (mal) currak. 2. edhe si em., që e ka leshin të shkurtër ose të paktë; kund. leshtor,-e; që nuk i janë rritur pendët; kund. puplak,-e.

Antonime:
leshtor
puplak
Të ngjashme:
cërrak:

cërrák,-u m. sh. -ë(t) zog i vogël pule i sapodalë nga veza.

cumrak:

cumrák,-uI m. sh. -ë(t) 1. cung i vogël, cumër i vogël. 2. fig. njeri shumë i shkurtër; shkurtabiq.

cumrak:

cumrák,-uII m. sh. -ë(t) zool. cumër i vogël.

curran:

currán,-e mb., edhe si em., curr.

murrak:

murrák,-u m. sh. -ë(t) zool. trumcak.