Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës curle
curle:

cúrl/e,-ja f. sh. -e(t) muz. surle.

Sinonime / Të përafërta:
surle
Të ngjashme:
crule:

crúle,-ja f. sh. -e(t) leckë, zhele.

surle:

súrl/e,-ja f. sh. -e(t) muz. cyle: i bie surles.

cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.

cule:

cúl/e,-jaII f. sh. -e(t) anat. kërci, fyelli i këmbës.

cirlë:

círl/ë,-a (cërl/ë,-a) f. sh. -a(t) zool. mëllenjë e murrme e me pika të çelëta; cirlë fushe mullibardhë.