Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës curkulan
curkulan:

curkulán,-i m. sh. -ë(t) zool. çafkëlore.

Sinonime / Të përafërta:
çafkëlore
Të ngjashme:
cukëlan:

cukëlán,-e mb., edhe si em. 1. që i ka rënë leshi a është rrjepur vende-vende: dash cukëlan. 2. i leckosur, zhelan.

curulat:

curulát kal., -a, -ur e tund në shilarës.