Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës curbabe
curbabë:

curbáb/ë,-a f. sh. -a(t) pipëz; bilbil druri.

Të ngjashme:
currubabë:

currubáb/ë,-a f. sh. -a(t) 1. lëvore e hollë druri a fill kashte, që vihet në pizgë për t’ i fryrë; pizgë: currubabë lofate (tërshëre). 2. bot. tërshërë e egër.

çurkajë:

çurkáj/ë,-a f. sh. -a(t) çurkë e madhe; rrëke: çurkajë mali; i shkonin lotët çurkajë.

çubajë:

çubáj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kaçubë. 2. kaçubishtë.