Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cupil
cupil:

cupíl,-i m. sh. -a(t) 1. cungali i çatisë; min. tra i shkurtër për të mbajtur tavanin e galerisë. 2. thupër.

Sinonime / Të përafërta:
thupër
Të ngjashme:
cufil:

cufíl,-i m. sh. -a(t) 1. liqen i vogël në mal. 2. si ndajf. vetëm, fillikat: mbeti cufil. 3. si ndajf. pingul; drejt e në tokë: ra cufil.nga pema.

çupit:

çupít (çupís) kal., -a, -ur ha diçka nga pak, nduk; çukit; e brej diçka ngadalë; përtyp pak e nga pak; çupit barin; e kanë çupitur pulat; e çupiti drurin; i ka çupitur mola rrobat.

çupim:

çupím,-i m. sh. -e(t) cungim.

capit:

capít kal., -a, -ur çapit. / pës. capítet v. III.

cepik:

cepík,-u m. sh. -ë(t) hell akulli.