Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cungishtë
cungishtë:

cungísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë me cungje drurësh.

Të ngjashme:
bungishtë:

bungísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bungjesh.

fëngishtë:

fëngísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me fëng; tokë e fortë dhe jopjellore.

bunishtë:

bunísht/ë,-a f. sh. -a(t) stan me tëbana.