Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cungal
cungal:

cungál,-i m. sh. -ë(t) 1. dru i shkurtër, që vihet pingul mbi trarët për të mbajtur çatinë; baballëk: cungali i parë. 2. hell i shkurtër e i trashë akulli.

Sinonime / Të përafërta:
baballëk
Të ngjashme:
cungel:

cungél,-e mb. cung.

cungël:

cúng/ël,-la f. sh. -la(t) cung i vogël.

bungël:

búng/ël,-la f. sh. -la(t) bot. shpardh.

cangël:

cáng/ël,-la f. sh. -la(t) bised. 1. kapëse e vogël për të mbërthyer rrobat ose për të varur diçka; mbërtheckë. 2. sh. rrecka, zhele. 3. si ndajf. varur, pezull: e mbante këmbën cangël.

cingali:

cingalí,-a f. sh. -(të) këmbëza e armës: rri në cingali rri gjithnjë gati.