Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cungajë
cungajë:

cungáj/ë,-a f. sh. -a(t) cungishtë.

Të ngjashme:
bungajë:

bungáj/ë,-a f. sh. -a(t) bungishtë.

cungal:

cungál,-i m. sh. -ë(t) 1. dru i shkurtër, që vihet pingul mbi trarët për të mbajtur çatinë; baballëk: cungali i parë. 2. hell i shkurtër e i trashë akulli.

cungoj:

cung/ój kal., -óva, -úar 1. pres degët e një druri dhe lë vetëm trungun, e bëj cung. 2. i pres këmbën a krahun një njeriu, gjymtoj. 3. fig. i heq një pjesë dhe e lë të mangët, gjymtoj: ia cunguan artikullin.

cuklajë:

cukláj/ë,-a f. sh. -a(t) çukë e lartë dhe e zhveshur.

fundajë:

fundáj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ceparak. 2. kryes. sh. mbeturinë. 3. telve.