Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cumrak
cumrak:

cumrák,-uI m. sh. -ë(t) 1. cung i vogël, cumër i vogël. 2. fig. njeri shumë i shkurtër; shkurtabiq.

cumrak:

cumrák,-uII m. sh. -ë(t) zool. cumër i vogël.

Sinonime / Të përafërta:
shkurtabiq
Të ngjashme:
currak:

currák,-e mb. 1. që i janë prerë degët a drurët (edhe si em.): lis (mal) currak. 2. edhe si em., që e ka leshin të shkurtër ose të paktë; kund. leshtor,-e; që nuk i janë rritur pendët; kund. puplak,-e.

çufrak:

çufrák,-e (çufrók,-e) mb., edhe si em. 1. tufshak. 2. i dendur dhe i dredhur (për flokët); që ka flokë të tillë. 3. shtatshkurtër, trupvogël; shkurtabiq. 4. që nuk bën kokë, që mbetet vetëm me gjethe (për lakër).

camruk:

camrúk,-u m. sh. -ë(t) gështenjë e qëruar.

camruk:

camrúk kal., -a, -ur mbledh, rrudh; e gërmuq.