Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cullufe
cullufe:

cullúf/e,-ja f. sh. -e(t) tufë flokësh të dredhur mbi ballë ose në tëmtha; flokë.

Sinonime / Të përafërta:
flokë
Të ngjashme:
cullufezi:

cullufe/zí,-zézë mb., edhe si em., me cullufe të zeza; flokëzi.

kullure:

kullúr/e,-ja f. sh. -e(t) 1. lloj biskote e përdredhur: kullure me gjalpë. 2. sh. flokë të përdredhura, kaçurrela.

culluar:

cullúar (i, e) mb. i fryrë.

cullë:

cúll/ë,-a f. sh. -a(t) bised. bark, mullë: culla e thiut! (shar.).