Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cullohem
cullohem:

cull/óhem vetv., -óva (u), -úar bëhem si fëmijë, sillem si fëmijë.

cullohem:

cullóhem vetv. e culloj.

Të ngjashme:
kullohem:

kullóhem vetv. 1. vet. III pastrohet nga papastërtitë; / edhe fig. bëhet i pastër ose i qartë. 2. fig. bised. kthjellohem mendërisht; sqarohem: tani u kullova. / pës. kullóhet v. III.

qullohem:

qullóhem vetv. qullem. / pës. qullóhem.

akullohem:

akullóhem vetv. e akulloj: m’u akulluan këmbët.

avullohem:

avullóhem 1. vetv. e avulloj: avullohet uji. 2. v. III vishet me avull, mjegullohet: u avulluan xhamat; m’u avulluan sytë. / pës. avullóhet v. III.