Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cullni
cullni:

cullní,-a f. përmb. fëmijëri; fëmijët.

Sinonime / Të përafërta:
fëmijëri
fëmijët
Të ngjashme:
cucëni:

cucëní,-a f. vajzëri: u mblodh cucënia.

cullak:

cullák,-e mb., edhe si em., lakuriq.

cullan:

cullán,-e mb., edhe si em., bised. barkfryrë.

culloj:

cull/ój kal., -óva, -úar fryj barkun.

kallni:

kallní,-a f. lëng shumë i trashë kockash.