Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës culle
cullë:

cúll/ë,-a f. sh. -a(t) bised. bark, mullë: culla e thiut! (shar.).

cull:

cull,-i m. sh. -ë(t) djalë i vogël; fëmijë.

çull:

çull,-i m. sh. -e(t) [çúll/ë,-a f. sh. -a(t)] mbulesë e trashë prej leshit të dhisë; velenxë e trashë me thekë të gjatë: shtroj një çull; çulli i kalit mbulesë e tillë që i hidhet kalit të djersitur.

Sinonime / Të përafërta:
bark
mullë
Të ngjashme:
curle:

cúrl/e,-ja f. sh. -e(t) muz. surle.

qulle:

qúll/e,-ja f. sh. -e(t) [qúllëz,-a f. sh. -a(t)] buti i kokës, ujthi.

cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.