Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cullë
cullë:

cúll/ë,-a f. sh. -a(t) bised. bark, mullë: culla e thiut! (shar.).

cull:

cull,-i m. sh. -ë(t) djalë i vogël; fëmijë.

Sinonime / Të përafërta:
bark
mullë
Të ngjashme:
cull:

cull ndajf. lakuriq.

bullë:

búll/ë,-a f. sh. -a(t) etnogr. grua që stolis nusen.

kullë:

kúll/ë,-a f. sh. -a(t) 1. shtëpi e lartë prej guri, me dritare të vogla dhe me frëngji; shtëpi: kullë trikatëshe (në malësi); ishte ngujuar në kullë. 2. hist., arkit. pjesë e ngritur mbi muret e një kalaje, që shërbente për vrojtim: kullat e kalasë së Krujës. 3. spec. vend i lartë ose pjesë e sipërme e diçkaje, nga ku vrojtojmë etj.: kullë komandimi (në anije); / usht. pjesa e sipërme dhe e lëvizshme e tankut ose e autoblindës.

mullë:

múll/ë,-a f. sh. -a(t) bised. 1. stomak; plëndës: i ka shkarë mulla; / bark. 2. mullëz.