Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cull
cull:

cull,-i m. sh. -ë(t) djalë i vogël; fëmijë.

cull:

cull ndajf. lakuriq.

çull:

çull,-i m. sh. -e(t) [çúll/ë,-a f. sh. -a(t)] mbulesë e trashë prej leshit të dhisë; velenxë e trashë me thekë të gjatë: shtroj një çull; çulli i kalit mbulesë e tillë që i hidhet kalit të djersitur.

Sinonime / Të përafërta:
fëmijë
lakuriq
Të ngjashme:
call:

call,-e mb. i papjekur: fik call.

cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.

cule:

cúl/e,-jaII f. sh. -e(t) anat. kërci, fyelli i këmbës.