Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cule
cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.

cule:

cúl/e,-jaII f. sh. -e(t) anat. kërci, fyelli i këmbës.

Sinonime / Të përafërta:
zhele
kërci
Të ngjashme:
crule:

crúle,-ja f. sh. -e(t) leckë, zhele.

cull:

cull,-i m. sh. -ë(t) djalë i vogël; fëmijë.

cull:

cull ndajf. lakuriq.

curle:

cúrl/e,-ja f. sh. -e(t) muz. surle.