Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës culan
culan:

culán,-e mb., edhe si em., leckaman.

Sinonime / Të përafërta:
leckaman
Të ngjashme:
cuban:

cubán,-e mb. 1. cub: qen cuban. 2. fig. mospërf. që mban rroba të shkurtra: çikë cubane.

cullan:

cullán,-e mb., edhe si em., bised. barkfryrë.

çalan:

çalán,-e mb., edhe si em., i çalë.

bulon:

bulón,-i m. sh. -a(t) tek. bosht i vogël prej metali, me vjaska e me kokë, tek i cili vidhoset kundërvidha për të mbërthyer pjesë të ndryshme.

bulon:

bul/ón jokal. v. III, -ói, -úar bulëzon.