Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cukth
cukth:

cukth,-i m. sh. -a(t) 1. zool. akrep. 2. kodër e vogël.

Sinonime / Të përafërta:
akrep
Të ngjashme:
cikth:

cikth,-i m. 1. hirrë kosi a djathi, cik. 2. mjegull e hollë, që bie verës në vende të ulëta.

qukth:

qukth,-i m. sh. -a(t) sqep i vogël.

çakth:

çakth,-i m. sh. -a(t) zool. qukapik.

çekth:

çékth,-i m. sh. -a(t) zool. cinxami, çerr.

ankth:

ankth,-i m. sh. -e(t) ëndërr e keqe, që na zë frymën dhe na tremb shumë; / fig. ndjenjë e rëndë ndrydhëse; shqetësim shumë i madh: kam një ankth në zemër; jam në ankth.