Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuks
cuks:

cuks jokal dhe kal., -a, -ur djeg, përcëlloj; quk: më cuks lëkura; më cuksin sytë.

Sinonime / Të përafërta:
përcëlloj
quk
Të ngjashme:
cukë:

cúk/ë,-a f. sh. -a(t) pjesë e vogël e shkëputur nga diçka; copë: një cukë djathë (lesh).

luks:

luks,-i m. sh. -e(t) shkëlqim i mjedisit; jetesë me shpenzime të mëdha, me veshje e me stoli të shtrenjta etj.: sende luksi; rronte (jetonte) në luks.

cuk:

cuk kal., -a, -ur quk; fig. ngacmoj, cyt: e cuki bleta. / pës. cúkem.

çues:

çúes,-iI m. sh. -i(t) ai që çon diçka diku a te dikush; dërguesi i diçkaje: çuesi i letrës.

çues:

çúes,-iII m. sh. -i(t) 1. ngrehësi a ulësi i mullirit me ujë: çuesi i gurit të sipërm. 2. gjah. ai që nxjerr nga strofka një kafshë për ta qëlluar gjahtarët: gjah me çues.