Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuklaje
cuklajë:

cukláj/ë,-a f. sh. -a(t) çukë e lartë dhe e zhveshur.

çuklajë:

çukláj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. barishte me kërcell të hollë, imshtë; çufër; shkurre. 2. çukajë.

Të ngjashme:
cukje:

cúkj/e,-a f. veprimi sipas foljes.

çukajë:

çukáj/ë,-a f. sh. -a(t) vend me çuka.

cungajë:

cungáj/ë,-a f. sh. -a(t) cungishtë.

curulajë:

curuláj/ë,-a f. sh. -a(t) shilarës, kolovajzë.