Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuklajë
cuklajë:

cukláj/ë,-a f. sh. -a(t) çukë e lartë dhe e zhveshur.

Të ngjashme:
çuklajë:

çukláj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. barishte me kërcell të hollë, imshtë; çufër; shkurre. 2. çukajë.

çukajë:

çukáj/ë,-a f. sh. -a(t) vend me çuka.

cungajë:

cungáj/ë,-a f. sh. -a(t) cungishtë.

curulajë:

curuláj/ë,-a f. sh. -a(t) shilarës, kolovajzë.

puplajë:

pupláj/ë,-a f. sh. -a(t) tërësi e puplave të një shpendi, puplat; tufë puplash që vihet mbi diçka për zbukurim: puplaja e kapelës.