Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cukeloj
cukëloj:

cukël/ój kal., -óva, -úar e ndaj në tufa të vogla, e bëj cukla; e bëj copë-copë. / pës. cukëlóhet v. III.

Të ngjashme:
cokëloj:

cokël/ój kal., -óva, -úar ashkëloj. / pës. cokëlóhet v. III.

nikeloj:

nikel/ój kal., -óva, -úar vesh me një shtresë të hollë nikeli një send prej metali: nikeloj thikat (pirunët). / pës. nikelóhet v. III.

culloj:

cull/ój kal., -óva, -úar fryj barkun.

çikëloj:

çikël/ój kal., -óva, -úar 1. e ndaj në çika, e bëj çika-çika; grij. 2. stërpik, spërkat; / jokal. pikon nga pak, gjerbon: çikëlon çatia.

çokëloj:

çokël/oj kal., -óva, -úar copëtoj; thërrmoj: e çokëloi gurin. / pës. çokëlóhet.