Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cufel
cufël:

cúf/ël,-la f. sh. -la(t) 1. flokë të trashë bore; shtëllungë fare e vogël; tufë e vogël fijesh: cufla leshi. 2. si ndajf. pezull, si pendë, si pupël: e çoi cufël.

Sinonime / Të përafërta:
pezull
Të ngjashme:
cubel:

cubél,-e mb. cub; / i prerë a i shkurtuar: mëngë cubele.

cufil:

cufíl,-i m. sh. -a(t) 1. liqen i vogël në mal. 2. si ndajf. vetëm, fillikat: mbeti cufil. 3. si ndajf. pingul; drejt e në tokë: ra cufil.nga pema.

cefël:

céf/ël,-la f. sh. -la(t) 1. lëvore e hollë e kokrrave të drithit, e farave, e vezëve etj.; gujavë. 2. leskër; copë e vogël e shumë e hollë, cifël: cefla suvaje; cefël xhami (guri).

cifël:

cíf/ël,-la f. sh. -la(t) copë e vogël, e hollë ose me majë të mprehtë, që shkëputet nga një send i fortë: cifël guri (xhami); cifël druri spicë; cifël predhe.

cukël:

cúk/ël,-la f. kryes. sh. -la(t) tufëz leshi; tufë e vogël pambuku a mëndafshi pas shkriftimit; copë e vogël e prerë nga një rrobë ose diçka tjetër; leckë: ishte veshur me cukla.