Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuckë
cuckë:

cúckë mb. i ndulkët.

Të ngjashme:
kuckë:

kúck/ë,-a f. sh. -a(t) kërçep druri.

çuçkë:

çúçk/ë,-a f. sh. -a(t) koka e qepës.

cucë:

cúc/ë,-a f. sh. -a(t) vajzë: cuca e malësisë.

cukë:

cúk/ë,-a f. sh. -a(t) pjesë e vogël e shkëputur nga diçka; copë: një cukë djathë (lesh).

cucas:

cúcas (cúcazi) ndajf. cuc.