Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucerr
cucërr:

cúcërr ndajf. kruspull, shuk, grusht: u bë cucërr.

Sinonime / Të përafërta:
kruspull
grusht
Të ngjashme:
curr:

curr,-i m. sh. -a(t) shkëmb i lartë e i thepisur: nëpër thepa e curra.

curr:

curr kal., -a, -ur curroj.

curr:

curr,-e mb., edhe si em., që i ka veshët të vegjël ose të prerë.

çicërr:

çíc/ërr,-rra f. sh. -rra(t) lastar i hollë, njomëz, pip, bisk.

puçërr:

púç/ërr,-rra f. sh. -rra(t) kokërrz në lëkurë, zakonisht e mbushur me qelb ose me ujth: puçrra e zezë (e kuqe) (mjek., veter.) plasja; puçërr me ujth fshikëz; u mbush me puçrra.