Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucell
cucëll:

cúc/ëll,-lla f. sh. -lla(t) kapëza për foshnjat, thithë.

Sinonime / Të përafërta:
thithë
Të ngjashme:
bucelë:

bucél/ë,-a f. sh. -a(t) 1. fuçi e vogël druri për ujë. 2. pjesa qendrore e rrotës së qerres, e biçikletës etj., ku bashkohen rrezet a telat e ku futet boshti.

cecull:

cécu/ll,-lli m. sh. -j(t) çekiç farkëtarësh me majë të mprehtë për të prerë hekurin e nxehtë.

cubel:

cubél,-e mb. cub; / i prerë a i shkurtuar: mëngë cubele.

cull:

cull,-i m. sh. -ë(t) djalë i vogël; fëmijë.

cull:

cull ndajf. lakuriq.