Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cuce
cucë:

cúc/ë,-a f. sh. -a(t) vajzë: cuca e malësisë.

Të ngjashme:
cece:

cecé,-ja f. zool. mizë e vendeve të Afrikës, që shkakton sëmundjen e gjumit ose helmim.

cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.

cule:

cúl/e,-jaII f. sh. -e(t) anat. kërci, fyelli i këmbës.

cube:

cúb/e,-ja f. sh. -e(t).

cuc:

cuc,-i m. sh. -a(t) kapuçi i gunës.