Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucat
cucat:

cucát (cucás) jokal., -a, -ur çuçurit.

cucë:

cúc/ë,-a f. sh. -a(t) vajzë: cuca e malësisë.

cuc:

cuc,-i m. sh. -a(t) kapuçi i gunës.

Të ngjashme:
cecat:

cecát (cecás) kal. -a, -ur pres diçka në pjesë të vogla; grimcoj. / pës. cecátet v. III.

cucas:

cúcas (cúcazi) ndajf. cuc.

çukat:

çukát kal., -a, -ur çukit: e çukatën sorrat. / pës. çukátem.