Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucas
cucas:

cúcas (cúcazi) ndajf. cuc.

Sinonime / Të përafërta:
cuc
Të ngjashme:
cacas:

cácas ndajf. ngadalë e me kujdes për të mos u rrëzuar: ecte cacas.

cucat:

cucát (cucás) jokal., -a, -ur çuçurit.

buças:

buç/ás jokal., -íta, -ítur 1. thërres fort, bërtas me të madhe: buças nga zemërimi. 2. kryes. v. III bën zhurmë a krismë të fortë e të menjëhershme; ushton, gjëmon: buçet topi; buçet deti; / fig. jehon, kumbon: më buçasin veshët; më buçet koka. 3. v. III shpërthen me vrull e menjëherë, vërshon; gufon: buçet lufta; buçiti lumi; i buçiti gjaku.

bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.

bukas:

búkas (búkash) ndajf. mënyrë të luajturi me letra të përmbysura (fiton ai që ka letrën më të madhe).