Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucërroj
cucërroj:

cucërr/ój kal., -óva, -úar mbledh grusht.

Të ngjashme:
curroj:

curr/ój kal., -óva, -úar 1. i shkurtoj veshët ose bishtin. 2. edhe fig. ngre veshët përpjetë: curroi veshët. / pës. curróhet v. III.

bubërroj:

bubërr/ój jokal., -óva, -úar 1. çmorritem. 2. merrem me bubërri; / kërkoj kudo për diçka, rrëmoj. 3. v. III kullot pak këtu e pak atje; qëmton, gjëllin. 4. murmurit.

cakërroj:

cakërr/ój kal., -óva, -úar bised. 1. përpjek lehtë, çokas: cakërruan gotat; cakërroi kokën te dera; jokal. v. III fig. nxjerr tingull të lehtë. 2. fig. acaroj fjalët me dikë.

cucërrak:

cucërrák ndajf. galiç.

cucërran:

cucërrán,-e mb. i strukur e i mbledhur nga frika a nga turpi.