Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucërran
cucërran:

cucërrán,-e mb. i strukur e i mbledhur nga frika a nga turpi.

Të ngjashme:
cucërrak:

cucërrák ndajf. galiç.

curran:

currán,-e mb., edhe si em., curr.

cakërran:

cakërrán,-e mb., edhe si em., bised. mendjemadh; mendjelehtë.

cucërroj:

cucërr/ój kal., -óva, -úar mbledh grusht.

cucërrim:

cucërrím,-i m. veprimi sipas foljeve.