Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucërrak
cucërrak:

cucërrák ndajf. galiç.

Sinonime / Të përafërta:
galiç
Të ngjashme:
cucërran:

cucërrán,-e mb. i strukur e i mbledhur nga frika a nga turpi.

puçërrak:

puçërrák,-e mb., edhe si em., shar. me fytyrën gjithë puçrra.

currak:

currák,-e mb. 1. që i janë prerë degët a drurët (edhe si em.): lis (mal) currak. 2. edhe si em., që e ka leshin të shkurtër ose të paktë; kund. leshtor,-e; që nuk i janë rritur pendët; kund. puplak,-e.

cucërroj:

cucërr/ój kal., -óva, -úar mbledh grusht.

picërrak:

picërrák,-e mb. 1. edhe si em., me shtat të vogël: fëmijë picërrak. 2. -, -u m. sh. -ë(t) zool. pikëlore, salamandër.