Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cucëll
cucëll:

cúc/ëll,-lla f. sh. -lla(t) kapëza për foshnjat, thithë.

Sinonime / Të përafërta:
thithë
Të ngjashme:
cecull:

cécu/ll,-lli m. sh. -j(t) çekiç farkëtarësh me majë të mprehtë për të prerë hekurin e nxehtë.

cull:

cull,-i m. sh. -ë(t) djalë i vogël; fëmijë.

cull:

cull ndajf. lakuriq.

cucëni:

cucëní,-a f. vajzëri: u mblodh cucënia.

cucërr:

cúcërr ndajf. kruspull, shuk, grusht: u bë cucërr.